Close
(0) items
You have no items in your shopping cart.
All Categories
  Filters
  Preferences
  Search

  VW Caddy 2.0 TDI

  Tuesday, March 6, 2018

  Започнахме този проект с намерението леко да го „освежим“ ,което доведе до пълно преобразяване. Автомобилът беше стандартен VW Caddy Maxi 2008, който закупихме за служебен.
  С течение на времето решихме да го направим по-интересен и го преобразихме напълно.

  Caddy-то получи Widebody пакет, който включва предни и задни раздувки, както и къстъм задна броня с карбонов дифузер, заимствана от моторния спорт, изработени от нашите приятели от HristovDesign.
  Страничните линии са подчертани с карбонови прагове, които допълват цялостната картина. Предната част беше изцяло преработена като заложихме на броня от VW Golf VI R Line, заедно с комплект фарове, решетка, модифициран преден капак и калници за завършване на цялостната картина, а предният карбонов лип просто подчертава всичко това.

  В задната част решихме също да „подмладим“ колата и монтирахме фейсови стопове от Caddy 2016. За окачването заложихме на регулируемо окачване (койловър) на марката Ta Technix, което заменихме на по-късен етап с въздушно такова (airride) къстъм кит, който включва амортесьори с възглавници Airrex и интелигентно управление с LED дистанционно на Airlift.

  Разбира се бутилката, изработена от алуминий се превърна в едно карбоново изкушение. Всичко това, поместихме в товарния отсег на автомобила, който също „разкрасихме“ като претапицирахме цялата задна част със мокет в антрацитен цвят,  странични панели и таван, покрити със специален шумоизолиращ материал. Подът също претърпя промяна и беше покрит със специална гума за да може всички части за вас да бъдат доставени здрави и в чудесна опаковка. :)

  Завършихме вътрешната част и с още няколко детайла за личен уют и комфорт. В шофьорската част решихме да заменим скучните оригинални седалки с олекотени състезателни такива тип „корито“ на английската марка Corbeau а модела е Club Sport във вариант XL. Специалният захват беше изработен на къстъм шини отново от приятели с които работим а именно - NS Custom Parts.

  За спирачната система на този етап заложихме на ревизия на стандартната такава - като беше направен абсолютен ребилд на съществуващите компоненти, като боядисахме прахово спирачните апарати в ярко червено и монтирахме двойно вентилирани дискове на немската фирма Zimmermann модел Sport.

  Ние от Race Boutique by RACE PILOT, много държим на „обувките“ на всички автомобили, които притежаваме и за това заложихме на бутикова серия на марката Ispiri. Джантите са от FF серията а именно Ispiri FFR1 9.5x19 ET42, представени в страхотен графитен цвят. Изработени са по технологията “Flow Form”. Те са доста по-леки и здрави спрямо джанти със същите параметри, произведени по „Cast” технология.

  Обухме ги с високоскоростни гуми на Syron модел Race 1 Plus в размер 245/35/19 и финалните штрихи бяха фирмените ни надписи за гуми, изработени от TIRE STICKERS, заедно с алуминиевите гайки в анодизирано червено на Mishimoto и страхотните черни шпилки с които заменихме стандартните болтове.

  Трансформирахме колата от обикновенно бяло в изцяло нова визия а именно цялостно брандиране на автомобила в дизайн с нашите цветове за по-атрактивна и агресивна визия.

  И понеже сме бранд,който се занимава не само с интериорни решение и оптичен тунинг а и със силов такъв решихме да „засилим“ малко колата за по-оптимална работа.
  Сменихме серийната турбина със хибридна на Garett GT1756. Монтирахме нова индукшън система - карбонов еърбокс на BMC и нашите приятели от Driftcrime Fabrications - изработиха специално за нас нова изпускателна система от неръждаема стомана на 76мм като беше премахнат и изключен софтуерно DPF филтъра, заедно с нов даунпайп. Софтуерно беше направен ремап от поредните хора с които работим Dfactory и колата произведе от серийните 140кс. и 320нм на мотор приемливите 200кс. и 480нм.

  Всички тези модификации доведоха до първото в България Widebody VW Caddy, което се отличава с неповторим дизайн и носи цялостната линия на Перформанс духа, който ние от Race Pilot се стремим да наложим.

  RACE PILOT-“Be a Part Of The Motorsport World”

   

   

   

  Leave your comment
  Manufacturers